Waardeconsumptie is nu essentieel

Ethische consumptie verspreidt zich over de hele wereld en ‘duurzaamheid’ is een hot topic in de mode-industrie. Waardeconsumptie verandert het spel van bedrijven en markten, en ‘veganistische mode’ vestigt zich als een nieuwe trend.

Onlangs gaat veganistische mode niet alleen over het niet gebruiken van dierlijke 레플리카 materialen, maar probeert het het algehele productie- en distributieproces te veranderen.

Een functionaris van de mode-industrie op de 21e zei: “De laatste tijd introduceren luxemerken milieuvriendelijke strategieën.

Onlangs lanceerde Hermès een tas gemaakt van leer gemaakt van paddenstoelenmycelium. Nu Hermes zijn deelname aan de veganistische lederen modemarkt aankondigde, die voornamelijk werd ontwikkeld en geproduceerd door startups en kleine merken, groeit de belangstelling voor veganistische mode.

‘Allbirds’, een sneakermerk dat beroemd werd omdat ontwikkelaars het in Silicon Valley droegen, lanceerde een sneaker met ‘Plant Leather’, een 100% natuurlijk plantaardig alternatief leer. Zelfs aan het einde van de levensduur van de schoen kan het product worden vermalen en gerecycled of als industriële compost worden behandeld.

Dameskledingmerk & Other Stories heeft veganistische leren sandalen gemaakt van druivenschillen die overblijven bij het maken van wijn, en Tommy Hilfiger heeft sneakers gelanceerd die zijn gemaakt van appelschillen.

Vegan leer, dat voornamelijk veganistisch wordt gebruikt, wordt geproduceerd met behulp van plantaardige materialen. Vergeleken met kunstleer heeft veganistisch leer het effect dat de CO2-uitstoot tijdens het productieproces 17 keer wordt verminderd. In het geval van dierenhuid is ongeveer 17.000 liter water nodig om 1 kg te produceren, terwijl veganistisch leer in een paar dagen klaar is.

Ingrediënten die gewoonlijk als natuurlijke materialen worden gebruikt, zijn eiwitten uit melksterilisatie, ananasbladeren en sinaasappelschil. Deze materialen kunnen in massa worden geproduceerd, en met duurzaamheid en textuur vergelijkbaar met die van dierlijke oorsprong, kunnen praktische bruikbaarheid en zuinigheid worden bereikt.

Niet alleen overzeese merken, maar ook binnenlandse merken zoals Black Yak, Plitzmama en Beanpole hebben productlijnen gelanceerd die zijn gemaakt van gerecyclede vezels met behulp van plastic afvalflessen.

Orbay Stella, een inlands tassenmerk, produceert met name al zijn producten met veganistisch leer en schenkt elk jaar 20% van de verkoopwinst aan dierenbescherming. De respons is goed voor de MZ-generatie, die waardeconsumptie hoog in het vaandel heeft staan.

‘The Remu’ heeft een productie- en verkooplijn opgezet die niet alleen rekening houdt met dierenwelzijn, maar ook met milieuvervuiling door de voorraad te verminderen door producten te produceren na ontvangst van een bestelling via financiering.

Sommigen bekijken veganistische mode vanuit een kritisch oogpunt. Dit komt omdat sommige alternatieve materialen meer tijd nodig hebben om te worden verwijderd dan materialen van dierlijke oorsprong en ernstige milieuproblemen veroorzaken op andere gebieden, zoals het gebruik van meer fossiele brandstoffen in het productieproces.

De mode-industrie voorspelt echter dat veganistische mode niet langer een optie maar een noodzaak is.

Een industriefunctionaris zei: “Vanwege de snel veranderende mode wordt er elke dag een enorme hoeveelheid afgedankte kleding gegenereerd.” “Veganistische mode is niet langer een optie, het is een noodzaak.”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다