Vid klusterinfektion

När användningen av luftkonditioneringsapparater och andra luftkonditioneringsapparater ökar i den tidiga svällande värmen med temperaturer över 30 grader Celsius mitt på dagen växer oro för gruppinfektion av Corona 19 på grund av “otillräcklig ventilation”.

Nyligen ökar antalet klusterinfektioner i trånga inomhusutrymmen som allmänna restauranger och pubar rikstäckande, eftersom brist på ventilation ansågs vara den främsta orsaken till infektionens spridning.

I synnerhet påpekas att man bör ägna särskild uppmärksamhet åt karantän på sommaren eftersom massinfektioner har inträffat efter varandra i Gwangju-området genom karaokebarer och pubar.

Enligt Central Defense Response Headquarters den 24: e, från januari i år till förra månaden, fanns det totalt 59 fall av gruppinfektioner relaterade till restauranger och pubar, med totalt 922 bekräftade fall.

Per månad ökar antalet till 3 fall (30 personer) i januari, 5 fall (47 personer) i februari, 8 fall (79 personer) i mars, 23 fall (461 personer) i april och 20 fall (305 personer) ) i maj..

Under de två månaderna april-maj var det totala antalet bekräftade fall 766, svarande för 83,1% av det totala antalet.

I Gwangju-området inträffade gruppinfektioner främst genom karaokebarer och barer.

I april fanns 14 respektive 8 bekräftade fall på pubar i Buk-gu och Nam-gu. I maj bekräftades 31 fall relaterade till underhållningsanläggningar i Sangmu-distriktet och 13 fall bekräftades i myntsångsövningsområdet i Gwangsan-gu. Dessutom orsakades totalt 42 bekräftade fall av en serie infektioner som började vid ett sångövningscenter i Buk-gu. Mitt i detta framträder vikten av “ventilation” som en metod för att minska risken för gruppinfektion.

I ett luftdiffusionstest på uppdrag av Korea Institute of Construction Technology’s Indoor Air Quality Research Group, fann man att ‘otillräcklig ventilation’ orsakade att infektionen sprids.

Forskargruppen genomförde ett experiment med förutsättningen att en köksavgasfläkt körde på en restaurang i Hanam, Gyeonggi-do, där gruppinfektionen inträffade.

Förändringen i koncentrationen av föroreningar för varje ventilationsmetod 풀싸롱 mättes med hjälp av specialmätutrustning på de fyra platser där de bekräftade fallen inträffade.

Som ett resultat av experimentet, när endast huvudentrén öppnades medan köksavgasfläkten var igång, spriddes spraypartiklarna till närliggande platser inom tiotals sekunder. Det tog mer än 40 minuter för detta material att försvinna.

Å andra sidan, när alla hjälpingångar öppnades under samma förhållanden, var föroreningskoncentrationen relativt låg.

I detta fall är tiden för droppartiklarna att försvinna cirka 25 minuter, vilket är 38% (15 minuter) mindre än de ursprungliga 40 minuterna.

Företagare är också medvetna om vikten av ventilation och utövar den.

”Det första jag gör så fort jag öppnar restaurangen dörren är att öppna alla dörrar och fönster för att ventilera rummet”, sade en 37-årig ägare av en kyckling restaurang i Sangmu District, Seo-gu. Detta är en atmosfär av förståelse. ”

Staden Gwangju deltar också i “Citizen Ventilation Campaign” av karantänmyndigheterna för att förbereda sig för spridningen av Corona 19 på grund av den snabba användningen av luftkonditioneringsapparater.

Regler inkluderar öppning av fönster och dörrar hela tiden, ventilation i minst 10 minuter varje timme och ventilation av utomhusluft när du använder luftkonditionering.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다